Burgerboerderij Oosterwold

Foto door Edwin Budding

Arnold en Diana van Veelen leveren aan de VoKo biologische zuivel en rundvlees van hun bedrijf Bioboerderij Oosterwold. Ze hebben melk van grasgevoerde A2-melkkoeien, zelf gezuivelde karnemelk en yoghurt (beide naturel of met vruchtensmaak) plus vanillevla. Van het vlees van hun vleeskoeien maakt een lokale slager diverse producten. De Bioboerderij is onderdeel van Burgerboerderij Oosterwold aan Ibisweg 14 in Zeewolde, net over de grens van Almere.

De koeien
Op hun boerderij houden Arnold en Diana 70 grasgevoerde A2-melkkoeien, 30 stuks jongvee en 140 vleeskoeien. De koeien grazen in kruidenrijke weilanden en in natuurgebieden dichtbij de boerderij. Ze worden grasgevoerd, aangevuld met bietjes uit een lokale reststroom. Kalfjes drinken melk bij de koe en blijven op de boerderij tot ze volwassen zijn.

De Burgerboerderij
Arnold en Diana willen met de Burgerboerderij een plek zijn waar mensen dichter bij elkaar komen en mee kunnen doen in het voedselsysteem. Zo vinden ze het belangrijk om hun landbouwgrond weer onderdeel de laten zijn van de samenleving: samen beslissen over het landschap en het voedselsysteem.

Website: www.bboosterwold.nl/